Kineska komunistička partija odlučno se inzistira na dugotrajnoj borbi protiv korupcije

Zamjenik generalnog tajnika Centralne komisije KPK-a za inspekciju i diskipline Xiao Pei je danas na drugoj press konferenciji u okviru 20. nacionalnog kongresa KPK-a izjavio da borba protiv korupcije se samo ide naprijed. Kako je najavio, Kina je odlučna za dobijanje pobjede protiv korupcije te će neprekidno usavršiti sustav kojima preventivi odgojenje i proširenje korupcije.

Prema njegovim riječima, nakon 18. nacionalnog kongresa KPK-a je Nadzorni odbor Centralne komisije KPK-a za inspekciju i diskipline istražio incitent 553 službenika koji su direktno pod upravljanja centralne vlade, odnosno najmanje na nivou ministara. On je naglasio da borba protiv korupcije se nikad ne prestani. Kineska komunistička partija inzistira na upravljenju nad svakom slučaju u vezi toga, kao kako je rekao predsjednik Xi Jinping :“Bez obzira tko je to, bez obzira na kojoj dužnosti radi, mora se kazniti čim krši kriterijume discipline i zakone države. To nije nikako pravna rečenica“.

Kako je naveo Xiao Pei, rezultati analize od Centralne komisije KPK-a za inspekciju i diskipline i Državnog biroa za statistiku pokazuju da 97.4% analiziranih smatra da je efikasno „strogo upravljenje partijom“, s rastom od 22.4% iz godine 2012. . 99% analiziranih smatraju da stroze i ozbiljne mjere KPK-a protiv korupcije pokazuje duh samo-revolucije kod komunisti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.