Znanost i obrazovanje doprinose razvoju Kine prema modernizaciji s kineskim značajkama

U izvješću s 20. Nacionalnog kongresa KPK-e, generalni sekretar Xi Jinping istaknuo je potrebu insistiranja na znanosti i tehnologiji kao glavnim produktivnim snagama, pri čemu su intelektualci glavni resurs, a inovacija glavni pokretač.

Ma Yushan, izaslanik 20. Nacionalnog kongresa smatra kako je generalni sekretar postavio inovaciju na vrlo važno mjesto, jer ju vidi kao nužan preduvjet visokokvalitetnog razvoja. Jedino uz pomoć inovacije možemo izgraditi domeće pokretače rasta, a jedino kroz unutrašnji rast možemo osigurati visokokvalitetan razvoj.

Huang Taocui, izaslanica 20. Nacionalnog kongresa, poljoprivredna tehničarka po struci, osjetila je ponos, ali i veliku odgovornost. Kako je rekla, inovacija u poljoprivrednoj znanosti i tehnologiji osnovni je preduvjet postizanja sigurnosti žitarica.

Zhu Jinfeng, izaslanica na 20. Nacionalnom kongresu smatra da je  realizacija koordinacije razvoja materijalne i moralne civilizacije vrlo specifično obilježje modernizacije s kineskim značajkama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.