Na blagdan Svih svetih ne ostavljajte stvari u automobilima!

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila, građane su iz policije savjetovali da na blagdan Svih svetih svoje stvari uvijek ponesu sa sobom te ih na grobljima ne ostavljaju u automobilima, a ako to čine, da ih ostave na mjesta gdje nisu jasno uočljiva.

Pritom upozoravaju kako u ove dane bilježe sve učestalije krađe i provale, posebno u osobne automobile.

Kako ne bi došlo do takvih kaznenih djela, građane savjetuju da zaključavaju automobile i ostale prostore te vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike) ne ostavljaju vidljivima, a sve kako bi se smanjile mogućnosti provala i krađa, kako u vozila, tako i u domove.

U policiji građane savjetuju da svoje stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima, da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno uočljive.

Pozivaju ih i da vozila parkiraju na sigurnom te prilikom parkiranja obrate pozornost da taj prostor bude osvijetljen.

Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile, poručuju iz policije.

Vatrogasci pozivaju građane na oprez 

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) pozvala je građane uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana na oprez zbog mogućeg nastanka požara na grobljima jer se velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća mogu lako zapaliti.

Vatrogasci savjetuju da se šibice i svijeće ne pale u blizini suhe trave, a pogotovo da se ne bacaju u travu ili smeće.

Također, ugašene svijeće ne bi trebalo uklanjati dok se ne ohlade, a stare lampione i ostali otpad treba odložiti na za to predviđena mjesta.

Građanima koji voštane svijeće i lampione pale u kućama vatrogasci savjetuju da ih ne ostavljaju bez nadzora te da ih ugase po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje. Uz to, savjet je da se upaljene svijeće i lampione ne stavlja na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.