Kina objavila bijelu knjigu o BDS-u koja određuje njegov razvoj u novom dobu

Foto: VCG

Kina je u petak izdala bijelu knjigu o svom satelitskom navigacijskom sustavu BeiDou (BDS-u).

U bijeloj knjizim naslovljenoj “Kineski navigacijski satelitski sustav BeiDou u novom dobu”,  navedeno je da je BDS izgrađen u navigacijski sustav svjetske klase. Knjiga izlaže kako Kina u narednim godinama planira unaprijediti sustav poboljšanjem upravljanja operacijama, promicanjem održivog razvoja aplikacija temeljenih na BDS-u i nadogradnjom upravljanja.

Bijela knjiga napominje kako je BDS posvećen svijetu, a Kina će pojačati međunarodnu suradnju radi bolje kompatibilnosti i interoperabilnosti između BDS-a i drugih navigacijskih satelitskih sustava.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Kina je predana “izgradnji opsežnijeg, integriranijeg i inteligentnijeg sveobuhvatnog prostorno-vremenskog sustava u sljedećoj generaciji BDS-a”, stoji u dokumentu koji je objavio Ured za informiranje Državnog vijeća.

Istaknuto je kako je Kina spremna podijeliti svoja postignuća u razvoju BDS-a, te će sa svim drugim zemljama surađivati na promicanju razvoja navigacijskih satelitskih sustava i dati još veći doprinos izgradnji globalne zajednice koja dijeli budućnost i boljeg svijeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.