Na forumu istaknute prednosti Hong Konga kao međunarodnog financijskog središta

Forum na kojemu su u srijedu sudjelovali visoki dužnosnici Hong Konga, regulatori s kopna i međunarodni financijski teškaši istaknuo je prednosti Hong Konga kao međunarodnog financijskog središta.

John Lee, izvršni upravitelj Posebne upravne regije Hong Kong, rekao je na tekućem investicijskom samitu globalnih financijskih čelnika da besprijekorna povezanost s kopnom pruža Hong Kongu prednosti koje nisu dostupne nijednom drugom gospodarstvu.

Lee je u govoru na forumu rekao kako jedinstvena konvergencija čini Hong Kong važnom vezom između kopna i ostatka svijeta.

Hong Kong ima stručnjake, infrastrukturu i znanje koje mogu pomoći kopnenim poduzećima i kapitalu da odu u inozemstvo, dok istovremeno privlači međunarodna poduzeća i kapital u regiju, rekao je.

Yi Gang, guverner kineske središnje banke, rekao je da Hong Kong je i dalje će biti važno međunarodno financijsko središte koje povezuje kopno i međunarodna tržišta.

Paul Chan, financijski tajnik vlade Posebne upravne regije Hong Kong, rekao je da je Hong Kong već predvodnik u održivim financijama, a kao vodeće svjetsko međunarodno financijsko središte i dio Šireg zaljevskog područja Guangdong-Hong Kong-Makao, u jedinstvenoj je poziciji za preuzeti vodeći položaj u financijskoj tehnologiji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.