Xi se sastao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u petak u Velikoj dvorani naroda u Pekingu s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom koji je u službenom posjetu Kini.

Xi je istaknuo kako je Scholz prvi europski čelnik koji je posjetio Kinu nakon 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine te kako je to njegov prvi posjet Kini kao saveznog kancelara.

Posjet će dodatno unaprijediti uzajamno razumijevanje i povjerenje između dviju zemalja i produbiti suradnju u različitim područjima, te dvjema zemljama daje priliku za planiranje rasta bilateralnih veza u budućnosti, rekao je Xi.

Naglasivši kako se ove godine obilježava 50. obljetnica kinesko-njemačkih diplomatskih odnosa, Xi je rekao da pet desetljeća putovanja pokazuje da sve dok dvije strane slijede načela međusobnog poštovanja, traženja zajedničkog jezika uz zadržavanje razlika, održavanja razmjena i međusobnog učenja i nastoje provoditi obostrano korisnu suradnju, bilateralne veze nastavit će ići u dobrom smjeru u cjelini i ostvarivati stabilan napredak.

Ističući složeno i promjenjivo međunarodno okruženje, Xi je naglasio potrebu da Kina i Njemačka, kako dvije velike zemlje s velikim utjecajem, surađuju u ovim vremenima promjena i nestabilnosti te više doprinose globalnom miru i razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.