Wang Yi: Kina uvijek podržava veću ulogu Opće skupštine UN-a

Kina je oduvijek pružala punu potporu zalaganjima UN-a i podupire veću ulogu Opće skupštine UN-a, rekao je kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi u ponedjeljak tijekom virtualnog sastanka s predsjednikom 77. zasjedanja Opće skupštine UN-a Csabom Korosijem.

Napominjući kako Kina uvijek podržava zalaganja UN-a i važnu ulogu Opće skupštine UN-a, Wang je rekao da će Kina nastaviti sudjelovati u međunarodnoj suradnji na klimatskim promjenama i dati pozitivan doprinos uspjehu 27. zasjedanja Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama.

Kina je također spremna povećati razmjene i suradnju u vodnim resursima s drugim zemljama kroz provedbu Globalne razvojne inicijative, rekao je Wang.

Suočena s globalnim previranjima, Kina će čvrsto podržavati međunarodni sustav s UN-om u središtu te međunarodni poredak temeljen na međunarodnom pravu i osnovnim normama upravljanja međunarodnim odnosima temeljenim na ciljevima i načelima Povelje UN-a, dodao je Wang.

Korosi je sa svoje strane čestitao Kini na uspješnom održavanju 20. Nacionalnog kongresa KPK-e, rekavši kako se UN raduje jačanju suradnje s Kinom u promicanju uspjeha Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama i borbi protiv klimatskih promjena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.