Multinacionalna poduzeća na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu pokazala povjerenje u potencijal Kine

U kontekstu globalne gospodarske krize i rastućeg protekcionizma, sudjelovanje brojnih multinacionalnih poluvodičkih kompanija na petom Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu pokazuje njihovo “povjerenje u potencijal Kine i odlučnost da prigrle kinesko tržište”, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

“Uzimajući peti Kineski međunarodni uvozni sajmu kao priliku, otvorit ćemo vrata šire i pružiti pogodnost svim poduzećima koja dolaze u Kinu radi ulaganja i poslovanja kako bismo stvorili jedinstveniju i prosperitetniju budućnost za sve”, rekao je.

Glasnogovornik je rekao da su formiranje i razvoj globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca čipova posljedica kombinacije tržišnih pravila i izbora poduzeća.

Kina će nastaviti surađivati s međunarodnom zajednicom kako bi se suprotstavili ekonomskoj prisili i praksama zlostavljanja u znanosti i tehnologiji te zajednički zaštitili stabilnost pravila i temelje svjetskog financijskog sustava i sigurnost globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.