Dužnosnica: Očekuje se daljnji oporavak kineskog gospodarstva

Foto: Visual People

Očekuje se da će se kinesko gospodarstvo dodatno oporaviti u ostatku 2022. jer će vladin stimulativni gospodarski paket donijeti plodonosne rezultate u četvrtom tromjesečju, rekla je u srijedu dužnosnica vrhovnog kineskog tijela za ekonomsko planiranje.

“Statistika za listopad pokazala je kako je kinesko gospodarstvo izdržalo utjecaje brojnih čimbenika iz zemlje i inozemstva i održalo stabilan oporavak”, rekla je na tiskovnoj konferenciji Meng Wei, glasnogovornica Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme.

“Gospodarski oporavak i stabilizacija ključnih područja ubrzavaju se, jer paket politika za stabilizaciju gospodarstva i prateće mjere postupno stupaju na snagu”, dodala je Meng.

Prošlog je tjedna kineska vlada objavila okružnicu o daljnjem optimiziranju odgovora na bolest COVID-19, najavljujući 20 mjera za prevenciju i kontrolu. Cilj ovog poteza je prilagodba novonastaloj situaciji u prevenciji i kontroli bolesti COVID-19 te minimiziranje utjecaja epidemije na gospodarski i društveni razvoj.

“To će dodatno olakšati gospodarski ciklus i potaknuti oporavak tržišne potražnje, a očekuje se da će gospodarski rast dodatno ubrzati tijekom cijele godine”, rekla je Meng.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.