Zimske službe spremne za održavanje cesta u zimskim uvjetima

Predstavnici Hrvatskih cesta d.o.o. Poslovne jedinice Osijek, Uprave za ceste Osječko-baranjske županije i tvrtke Cesting d.o.o. Osijek danas (15. studenoga 2022. godine) održali su zajednički sastanak o održavanju javnih cesta u zimskom razdoblju 2022./2023. godine na području Osječko-baranjske županije. Tom prigodom, a u cilju njihova koordiniranog djelovanja, prezentirani su operativni planovi održavanja javnih cesta u narednom razdoblju, a potom je u sjedištu Cestinga priređeno postrojavanje vozila i strojeva.

– Cesting održava 2.370 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta na području tri županije, što je puno te smo oformili Stožer zimske službe i napravili Operativni plan zimske službe. Imamo devet mjesta stalnih dežurstava, info centar koji radi sedam dana u tjednu, 24 sata te možemo poručiti da smo u suradnji s policijom, meteorološkim zavodom i ostalim službama spremni za zimsko održavanje cesta – rekao je direktor Cestinga Dubravko Kučinac.

Dodao je kako je ove godine Cesting uložio 1,8 milijuna kuna za kupovinu novih strojeva i opreme, pa na raspolaganju za zimsku službu ima 67 vozila, odnosno prosječno jedno vozilo na 35 kilometara cesta. Uobičajena potrošnja soli ranijih godina bila je oko 3-3.500 tona soli, a ove godine u skladištu su osigurane zalihe soli u iznosu od 5.170 tona, ali i 20 tona kalcij klorida koji se posipa na trasu kada je temperatura niža od –10 stupnjeva.

  • Više na: https://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/3507-zimske-sluzbe-spremne-za-odrzavanje-cesta-u-zimskim-uvjetima

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.