Dužnosnik: Međunarodni znanstveni tereti iduće godine dolaze na kinesku svemirsku postaju

Foto: Visual People

Brojni projekti primjene svemirske znanosti koje su zajednički odabrali Kina i Ured Ujedinjenih naroda za pitanja svemira ili su dio suradnje s Europskom svemirskom agencijom (ESA-om) provode se prema planu, a povezani tereti bit će lansirani iduće godine kako bi došli do kineske svemirske postaje radi pokusa, priopćila je u ponedjeljak Kineska svemirska agencija za operacije s posadom.

Kina će također poželjeti dobrodošlicu astronautima iz drugih zemalja koji će stići na njezinu svemirsku stanicu kako bi provodili pokuse, rekao je na tiskovnoj konferenciji Ji Qiming, pomoćnik direktora agencije.

Istraživanje nepoznatog svemira i razvoj svemirske tehnologije zajednički je put ljudskih bića, a međunarodna suradnja trend je svemirskog razvoja, rekao je Ji.

Tijekom razvoja i izgradnje svoje svemirske postaje, Kina se uvijek pridržavala načela miroljubivog korištenja, jednakosti, uzajamne koristi i zajedničkog razvoja. Ostvarila je razne razmjene i suradnju s mnogim svemirskim agencijama i međunarodnim organizacijama, dodao je Ji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.