Kina regrutira nove rezervne astronaute

Foto: Visual People

Kina planira regrutirati 12 do 14 novih rezervnih astronauta, a odabir, koji je započeo u rujnu, otvoren je, po prvi put, za stručnjake za teret iz Hong Konga i Makaa, priopćila je u ponedjeljak Kineska svemirska agencija za operacije s posadom.

Bit će to četvrta kineska skupina rezervnih astronauta. Trenutno je u tijeku preliminarni odabir, nakon kojeg će se provesti procesi ponovnog ispitivanja i potvrde.

Istraživači i nastavnici sa znanstveno-tehnoloških institucija, sveučilišta i koledža u Hong Kongu i Makau u području biomedicinskog inženjeringa, strojarstva, elektronike, materijala, kemije i astronomije s entuzijazmom su se prijavili za odabir, rekao je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji Ji Qiming, pomoćnik direktora agencije.

Selekcijski rad u dvije posebne upravne regije teče bez smetnji te je provjera osnovnih kvalifikacija završena, a klinički pregledi su u tijeku, priopćila je agencija.

Kina je do listopada 2020. u trećoj skupini odabrala 18 rezervnih astronauta, uključujući sedam pilota svemirskih letjelica, sedam inženjera leta i četiri stručnjaka za teret, među kojima je jedna žena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.