Xi razgovarao s predsjednikom Laosa

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i kineski predsjednik, razgovarao je u srijedu s Thonglounom Sisoulithom, generalnim sekretarom Centralnog komiteta Narodne revolucionarne partije Laosa (NRSL-e) i predsjednikom Laosa.

Naglasili su potrebu poštivanja načela “dugoročne stabilnosti, dobrosusjedskog prijateljstva, međusobnog povjerenja i svestrane suradnje” te duha “dobrog susjedstva, prijateljstva, drugarstva i partnerstva” u razvoju bilateralnih veza.

Dvije će se zemlje politički poštivati i vjerovati jedna drugoj, ostvarivati gospodarske koristi, produbljivati međusobno razumijevanje i prijateljstvo u međuljudskim razmjenama, neprestano produbljivati izgradnju zajednice koja dijeli budućnost za Kinu i Laos i doprinositi izgradnji zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo, rekli su predsjednici.

Thongloun je rekao da je drug Jiang bio blizak prijatelj NRSL-e i naroda Laosa. Tijekom posjeta Laosu 2000. Jiang je predložio načelo “dugoročne stabilnosti, dobrosusjedskog prijateljstva, međusobnog povjerenja i svestrane suradnje”, koje je imalo vodeću ulogu u razvoju bilateralnih odnosa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.