Kina i Rusija supredsjedaju 26. sjednicom odbora za sastanke šefova vlada

Kineski potpredsjednik Hu Chunhua u petak je supredsjedao 26. sjednicom odbora za redovite sastanke kineskih i ruskih šefova vlada, zajedno s ruskim zamjenikom premijera Dmitrijem Černišenkom putem video veze.

Hu je rekao da su odbor i njegovi pododbori aktivno provodili konsenzus koji su postigli šefovi dviju država, podigli opseg bilateralne trgovine na rekordnu razinu i postigli izvanredne rezultate u suradnji na strateškim velikim projektima. Također, nastavljeno je produbljivanje suradnje na području financija, carine, znanosti i tehnologije, te su u tijeku pune pripreme za 27. redoviti susret koji će se održati između dva premijera.

Kina je voljna uložiti zajedničke napore s Rusijom kako bi u potpunosti odigrala ulogu mehanizma odbora za sastanke, dodatno produbila suradnju u tradicionalnim područjima i područjima u nastajanju, učvrstila dobar zamah trgovinske i investicijske suradnje i dala veći doprinos Kini. Rusko sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije za novo doba, rekao je Hu.

Sa svoje strane, Černišenko je rekao da je rusko-kineska suradnja na raznim poljima doživjela dobar razvojni zamah. Rusija je spremna uložiti zajedničke napore s Kinom kako bi unaprijedila bilateralnu suradnju i dala novi doprinos razvoju rusko-kineskih odnosa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.