Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova: Kina poziva Japan da bude oprezan s riječima i djelima u vojnom i sigurnosnom području

Japan bi trebao razborito govoriti i djelovati u vojnom i sigurnosnom području te učiniti više stvari koje doprinose održavanju regionalnog mira i stabilnosti, rekla je u utorak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Mao Ning navedeno je rekla na redovnoj tiskovnoj konferenciji odgovarajući na upit o sve većem japanskom proračunu za obranu.

Mao je rekla kako se japanski proračun za obranu povećava 10 godina za redom te kako je Japan također sklon podizanju regionalnih napetosti i traženju vojnog prodora, dodajući da su takvi opasni potezi među azijskim susjedima i u međunarodnoj zajednici izazvali snažne dvojbe o tome može li se Japan pridržavati isključivo obrambene politike i puta mirnog razvoja.

Japan se treba ozbiljno zamisliti nad svojom poviješću agresije, poštivati sigurnosne brige azijskih susjeda, govoriti i djelovati razborito u vojnom i sigurnosnom polju te učiniti više stvari koje doprinose održavanju regionalnog mira i stabilnosti, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.