Rukovodstvo KPK-e analiziralo ekonomski rad za narednu godinu i dogovorilo antikorupcijski rad

Foto: VCG

Politički biro Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) sazvao je sastanak u utorak kako bi analizirao i proučio ekonomski rad u 2023. i napravio aranžmane za poboljšanje partijskog ponašanja i moralnog integriteta te borbu protiv korupcije.

Sastankom je predsjedao Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta KPK-e.

Što se tiče gospodarskog rada za sljedeću godinu, na sastanku je naglašena potreba za potpunom provedbom smjernica 20. Nacionalnog kongresa KPK-e i postizanjem solidnog napretka u unaprjeđenju kineske modernizacije.

Na sastanku je istaknuto da će država posebnu pozornost posvetiti osiguravanju stabilnosti rasta, zapošljavanja i cijena; učinkovito spriječiti i ublažiti glavne rizike te težiti postizanju ukupnog poboljšanja u gospodarskom učinku obilježenom višom kvalitetom i razumnim rastom.

Kontinuirano će se provoditi proaktivna fiskalna i razborita monetarna politika kako bi se nastavio stabilan gospodarski napredak, istaknuto je na sastanku.

Dodano je kako će se mjere u različitim sferama bolje koordinirati, dok će se odgovori na epidemiju optimizirati kako bi se stvorila sinergija za kvalitetan razvoj.

Na sastanku je također naglašena potreba za jačanjem otpornosti industrijskih i opskrbnih lanaca, poticanjem otvaranja na visokoj razini i ulaganjem većih napora u privlačenje i korištenje stranih ulaganja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.