Kineski premijer sastao se s ruskim kolegom radi razgovora o suradnji

Kineski premijer Li Keqiang u srijedu je izrazio spremnost Kine na održavanje razmjena na visokoj razini, jačanje razmjena i suradnje u različitim područjima s Rusijom i produbljivanje kinesko-ruskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva koordinacije.

Li je navedeno rekao putem video veze tijekom 27. redovitog sastanka premijera Kine i Rusije s ruskim kolegom Mihailom Mišustinom.

Li je istaknuo kako Kina i Rusija, kao međusobno najistaknutiji susjedi i tržišta u nastajanju, imaju tradicionalno prijateljske odnose i kontinuirano razvijaju bilateralne veze temeljene na načelima ne stvaranja saveza, ne sukobljavanja i ne ciljanja trećih strana.

Kina je spremna održavati razmjene na visokoj razini s Rusijom, jačati razmjene i suradnju u raznim područjima, produbiti kinesko-rusko sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije, podržati osnovne norme upravljanja međunarodnim odnosima, štititi regionalni i svjetski mir, stabilnost, razvoj i prosperitet te donijeti više koristi za dva naroda, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.