Glasnogovornica: Xijevo je sudjelovanje na inauguralnom kinesko-arapskom samitu epohalna prekretnica

Kineski predsjednik Xi Jinping prisustvovat će na inauguralnom kinesko-arapskom samitu. Bit će to najveći diplomatski događaj na najvišoj razini između Kine i arapskog svijeta od osnutka Narodne Republike Kine, kao i epohalna prekretnica u povijesti kinesko-arapskih odnosa, rekla je u srijedu glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

“Održavanje prvog samita Kine  i arapskih država zajednička je strateška odluka obiju strana radi jačanja solidarnosti i koordinacije u trenutnim okolnostima. Nadamo se kako će samit objema stranama pružiti priliku za istraživanje ideja o daljnjem razvoju naših odnosa, izložiti nacrt buduće suradnje i uvesti u svijetlu budućnost kinesko-arapskog strateškog partnerstva”, rekla je glasnogovornica Mao Ning na redovitoj tiskovnoj konferenciji.

“Nadamo se da ćemo izgraditi više strateškog zajedničkog razumijevanja o glavnim regionalnim i međunarodnim pitanjima kako bismo poslali snažnu poruku o našoj odlučnosti u jačanju solidarnosti i koordinacije, pružili čvrstu uzajamnu podršku, promicali zajednički razvoj i obranili multilateralizam. Nadamo se kako ćemo zajednički djelovati prema Globalnoj razvojnoj inicijativi i Globalnoj sigurnosnoj inicijativi, unaprijediti visokokvalitetnu suradnju na Pojasu i putu te doprinijeti miru i razvoju Bliskog istoka i svijeta u cjelini”, dodala je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.