Xi odgovorio na pismo predstavnika učenika kineskog jezika u Saudijskoj Arabiji

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping nedavno je uzvratio na pismo predstavnicima učenika kineskog jezika u Saudijskoj Arabiji, ohrabrujući saudijsku mladež da dobro nauči kineski i da novi doprinos jačanju kinesko-saudijskog i kinesko-arapskog prijateljstva.

Napominjući kako je jezik najbolji ključ za razumijevanje zemlje, Xi je napisao da mu je iskreno drago što su mladi naučili o živopisnoj, višedimenzionalnoj i sveobuhvatnoj Kini kroz učenje kineskog i sudjelovanje u programu razmjene “Most kineskog jezika”.

Trenutno i Kinezi i Saudijci naporno rade na ostvarenju svojih velikih snova. Međusobno učenje jezika i razumijevanje povijesti i kulture pomoći će u promicanju međusobnog razumijevanja i stvaranju bližih veza između naroda dviju zemalja, a također će doprinijeti izgradnji ljudske zajednice koja dijeli budućnost, napisao je Xi.

Mladost donosi beskrajnu nadu, a mlađa generacija je budućnost kinesko-saudijskog i kinesko-arapskog prijateljstva, napisao je kineski predsjednik, izrazivši nadu da će studenti njegovati dobra vremena i marljivo učiti kako bi dali nove doprinose jačanju prijateljstva između Kineza i Saudijaca, kao i općenito između Kineza i Arapa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.