Visoka UN-ova dužnosnica “optimistična” oko osiguravanja ključnog plana za očuvanje bioraznolikosti

Foto: VCG

Elizabeth Maruma Mrema, izvršna tajnica Tajništva Konvencije o biološkoj raznolikosti, izjavila je u ponedjeljak da je optimistična oko zaključivanja globalnog okvira bioraznolikosti nakon 2020. na UN-ovoj konferenciji o biološkoj raznolikosti koja se upravo održava.

Mrema je na konferenciji za novinare tijekom drugog dijela 15. sastanka Konferencije stranaka UN-ove Konvencije o biološkoj raznolikosti (COP15) rekla da je postignut ohrabrujući napredak oko zaključivanja okvira, budući da su na ovom sastanku usvojene 23 odluke.

No, pregovori o okviru “još su uvijek na neravnom putu” jer su u tijeku rasprave o pitanjima kao što su ravnoteža ambicije i pragmatizma, praćenje i provedba okvira, kao i informacije o digitalnom sekvenciranju genetskih izvora, rekla je.

“Kina je naš predsjednik Konferencije stranaka, rekla je Mrema. “Vidimo dobro vodstvo.”

Cilj je drugog dijela konferencije COP15 koji se održava od 7. do 19. prosinca u Montrealu usvajanje globalnog okvira za zaustavljanje i poništavanje gubitaka svjetskih biljaka, životinja i ekosustava uzrokovanih ljudskim aktivnostima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.