Kinesko veleposlanstvo osudilo izjave britanskog ministra vanjskih poslova o Kini

Foto: Visual People

Kinesko veleposlanstvo u Britaniji u ponedjeljak je izrazilo snažno protivljenje nedavnim izjavama britanskog državnog tajnika za vanjske poslove, poslove Commonwealtha i razvoja Jamesa Cleverlyja o Kini.

Cleverly je u nedavnom intervjuu rekao kako je Kina nevjerojatno izazovna zemlja na međunarodnoj sceni i kako je ponašanje Kine “neprihvatljivo” u poslovima vezanim uz Xinjiang i Hong Kong.

“Britanske primjedbe su iskrivljavanje činjenica i kleveta protiv Kine”, odgovorio je glasnogovornik veleposlanstva u izjavi objavljenoj na internetskoj stranici kineskog veleposlanstva

Glasnogovornik je naglasio da je Kina uvijek poštivala suverenitet drugih zemalja i protivila se uplitanju u unutarnje poslove drugih zemalja; podupirala mir i stabilnost i protivila se ratu i nemirima; zalagala se za dijalog i suradnju i protivila se konfrontaciji i suparništvu; te zagovarala multilateralizam i zalagala se protiv unilateralizma.

Kinesko veleposlanstvo pozvalo je Veliku Britaniju da napusti ideološke predrasude, poštuje činjenice i ide u korak s vremenom. “Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo bi prestati držati predavanja drugima, upirati prstom u druge zemlje i uplitati se u unutarnje poslove Kine.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.