Vrijednost proizvodnje kineske šumarske industrije premašila 8 bilijuna juana

Foto: VCG

Ukupna vrijednost proizvodnje kineske šumarske industrije u 2022. godini premašila je 8 bilijuna juana (oko 1,2 bilijuna dolara), priopćila je u subotu Nacionalna uprava za šumarstvo i travnjake.

Proizvodnja je dosegla 8,04 trilijuna juana, a nove industrije kao što su prerada drvenastih uljarica, podšumsko gospodarstvo, cvjećarstvo i eko-turizam pokazuju snažan zamah rasta.

Kina je 2022. dala punu prednost trima glavnim industrijama s godišnjom vrijednošću proizvodnje većom od bilijuna juana, odnosno gospodarskom šumarstvu, preradi drva i bambusa i ekološkom turizmu, a trgovinska je vrijednost šumskih proizvoda dosegnula 188,3 milijarde američkih dolara.

Uprava je pojasnila politiku središnje financijske potpore za razvoj proizvodnje ulja kamelije, koja zahtijeva potpuno jamstvo potražnje zemljišta za proizvodnju od oko 1,4 milijuna hektara.

Kina je u 2022. dosegla 3,83 milijuna hektara pošumljenosti i kontrolirala 3,2 milijuna hektara sadnje trave te je sedam pokrajinskih regija – Shanxi, Gansu, Unutarnja Mongolija, Hunan, Guangdong, Guangxi i Jiangxi – posadilo više od 66 000 hektara umjetnih šuma, pokazali su podaci uprave.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.