U 2022. Kina je postigla nova postignuća unatoč velikim nedaćama

Foto: VCG

Ujutro 5. ožujka kineski premijer Li Keqiang istaknuo je u Izvješću o radu vlade da je Kina 2022. godine stvorila stabilno gospodarstvo, stabilan napredak u kvaliteti razvoja i stabilnost u općem društvu, čime je Kina unatoč velikim nedaćama postigla nova postignuća.

Kako je istaknuo, u posljednjih godinu dana razvoj kineskog gospodarstva bio je pogođen višestrukim neočekivanim čimbenicima, uključujući i pandemiju. Pod odlučnim vodstvom Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, Kina je učinkovito koordinirala prevenciju i kontrolu epidemije te gospodarski i društveni razvoj, na temelju mutacije virusa i protuepidemijske situacije, te optimizirala protuepidemijske mjere. Suočena s novim pritiskom slabljenja gospodarstva, Kina je iskoristila političke alate koje je pripremala posljednjih godina, najavila niz politika i mjera za stabilizaciju gospodarstva, čime je uspjela stabilizirati gospodarstvo i stvoriti njegov oporavak.

Prošle je godine rast kineskog BDP-a dosegao 3%, novih zaposlenih ukupno 12,06 milijuna, potrošačke cijene porasle su za 2%. U složenoj situaciji s mnogim promjenama, kinesko gospodarstvo općenito je ispunilo glavne ciljeve i misije čitave godine, pokazujući tako snažnu otpornost, predstavio je Li Keqiang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.