Wang Yang: CPPCC poboljšava kvalitetu konzultacija u posljednjih 5 godina

Najviše kinesko savjetodavno tijelo, Svekinesko narodno političko savjetodavno vijeće (CPPCC), postiglo je bolje rezultate u posljednjih pet godina, rekao je u subotu Wang Yang, predsjednik 13. saziva Nacionalnog komiteta CPPCC-a.

Ukupno 105 ključnih političkih savjetodavnih događaja održano je tijekom petogodišnjeg mandata 13. saziva Nacionalnog komiteta CPPCC-a, rekao je Wang na otvaranju prvog zasjedanja 14. saziva Nacionalnog komiteta CPPCC-a, dijela kineskih godišnjih političkih događaja “Dvaju zasjedanja”.

Podnoseći izvješće o radu Stalnog komiteta Nacionalnog komiteta CPPCC-a, Wang je rekao da su također održali 74 konzultacije manjeg opsega oko tema zajedničkog prosperiteta, osnovnog obrazovanja i ruralne modernizacije.

Wang je istaknuo provedbu funkcija demokratskog nadzora CPPCC-a, jer su ključna pitanja poput veteranskih beneficija i zaštite crnog tla navedena u godišnjim planovima konzultacija, dodajući da je nadzor CPPCC-a pomogao u provedbi nacionalnih politika.

CPPCC je poboljšao svoje interne radne procedure, formirajući sustav temeljen na pravilima u skladu sa zakonom i politikama, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.