Razina vode u drugom po veličini slatkovodnom jezeru u Kini nastavlja padati

Foto: VCG

Razina vode Dongtinga, drugog po veličini slatkovodnog jezera u Kini, smještenog u središnjoj kineskoj pokrajini Hunan, nastavila je padati u srpnju zbog niske količine oborina, priopćile su lokalne vlasti u utorak.

U ponedjeljak je u 8 sati ujutro vode na znamenitoj hidrološkoj postaji Chenglingji na jezeru zabilježena razina od 24,43 metra, 1,59 metara niže od razine iz 1. srpnja i 6,12 metara niže od prosječne razine u istom razdoblju mnogih prethodnih godina.

Do ponedjeljka u 8 sati, akumulirana količina oborina u pokrajini Hunan iznosila je 870,3 mm, što je 13,7% manje od prosječne količine u istom razdoblju mnogih prethodnih godina, priopćio je pokrajinski odjel za vodne resurse. Manje padalina izravno dovodi do smanjenja količine vode koja utječe u jezero Dongting.

Prema prognozi lokalnog hidrološkog odjela, padalina u pokrajini Hunan bit će manje u kolovozu u usporedbi s istim mjesecom u mnogim prethodnim godinama, a u nekim će se područjima dogoditi hidrološka suša zbog visokih temperatura i malo oborina. Glavne rijeke održavat će srednje i niske vodostaje, a dotok vode u jezero Dongting i dalje će biti nizak.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.