Održana kulturno-tradicijska manifestacija ”Slavonijo, u jesen si zlatna”

Nekoliko stotina sudionika i tisuća posjetitelja iz svih krajeva Slavonije posljednja tri dana okupilo se u Tenji gdje je održana 19. po redu kulturno-tradicijska manifestacija ”Slavonijo, u jesen si zlatna”.

Manifestacija u organizaciji KUD-a “Josip Šošić” i ove je godine donijela bogat kulturno-umjetnički, pjevački, tamburaški i gastronomski program, a posjetili su je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te zamjenik župana Mato Lukić.

Gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je manifestacija u Tenji pod posebnim pokroviteljstvom Grada Osijeka, koji u ovo naselje puno ulaže pa su, između ostalog, samo prošle godine obnovljeni kolnici u tri ulice. Osobito je važno da je počela izgradnja dječjeg vrtića, investicija vrijedna 1,8 milijuna eura, a priprema se niz vrijednih projekta.

Zamjenik župana Mato Lukić istakao je kako ova manifestacija predstavlja vrijedno očuvanje tradicije i običaja našeg kraja.

– Drago mi je da, kao i u drugim mjestima naše županije, ova smotra privlači veliki broj građana. Na taj način prenosimo naše osobite vrijednosti na mlađe generacije, a mladih je ovdje zaista puno, zajedno sa njihovim roditeljima – zaključio je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.