Kina na samitu pozvala na suradnju u području sigurnosti umjetne inteligencije

Foto: VCG

Kinesko izaslanstvo koje sudjeluje na Samitu o sigurnosti umjetne inteligencije u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK-u) pozvalo je na razmjene i suradnju među zemljama o pitanjima sigurnosti i međunarodnog upravljanja umjetnom inteligencijom (UI-om).

Wu Zhaohui, kineski zamjenik ministra znanosti i tehnologije, govorio je na uvodnoj plenarnoj sjednici samita u srijedu, a kinesko izaslanstvo sudjelovalo je u raspravama o sigurnosti umjetne inteligencije i drugim pitanjima.

Kinesko izaslanstvo promicalo je kinesku Globalnu inicijativu za upravljanje umjetnom inteligencijom pokrenutu na trećem Forumu Pojasa i puta za međunarodnu suradnju koji je održan u Pekingu 18. listopada te će održati bilateralne razgovore s relevantnim zemljama.

Kina je na samitu istaknula da bi zemlje, razvijajući umjetnu inteligenciju, trebale aktivno zagovarati načela usmjerenosti na ljude i razvoja umjetne inteligencije za dobro, ojačati upravljanje tehnološkim rizikom i kontrolu te potaknuti sve strane na suradnju i upravljanje na temelju načela međusobnog poštovanja, jednakosti i uzajamne koristi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.