Xi poslao čestitku prvoj Konferenciji Pojasa i puta o znanstveno-tehnološkim razmjenama

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je pismo čestitke prvoj Konferenciji Pojasa i puta o znanstveno-tehnološkim razmjenama koja je započela u ponedjeljak u jugozapadnoj kineskoj općini Chongqing.

U pismu je istaknuo da je treći Forum Pojasa i puta za međunarodnu suradnju  uspješno održan, čime je započela nova etapa visokokvalitetnog razvoja inicijative Pojas i put, čiji je važan dio znanstveno-tehnološka suradnja.

“Kina će nastaviti promicati duh mira, suradnje, otvorenosti, inkluzivnosti i uzajamnog učenja i dobrobiti Puta svile, u potpunosti implementirati Plan djelovanja za znanstvenu, tehnološku i inovacijsku suradnju Pojasa i puta te unaprijediti međunarodne razmjene oko znanstveno-tehnoloških inovacija”, napisao je Xi u pismu.

Dodao je da je Kina voljna surađivati s drugim zemljama kako bi iskoristili potencijal za inovativni rast, oslobodili potencijal inovacijske suradnje, unaprijedili inovacijska partnerstva i promicali inovacijska postignuća za dobrobit ljudi iz svih zemalja, dajući tako doprinos visokokvalitetnom razvoj inicijative Pojas i put i izgradnji zajednice koja dijeli budućnost  za čovječanstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.