KPK i političke stranke jugoistočne i južne Azije razgovaraju o BRI suradnji

Predstavnici političkih stranaka i think tankova iz zemalja jugoistočne i južne Azije okupili su se u petak u gradu Kunmingu na jugozapadu Kine kako bi razgovarali o načinima jačanja suradnje s Komunističkom partijom Kine (KPK) u okviru Inicijative Pojas i put.

Događaj slijedi prošlomjesečni Forum za međunarodnu suradnju Pojas i put u Pekingu, gdje je kineski predsjednik Xi Jinping, ujedno i generalni sekretar Centralnog komiteta KPK, najavio osam velikih koraka za potporu visokokvalitetnoj suradnji Pojasa i puta. Dijalog je istraživao budućnost BRI-ja i kako zemlje partneri mogu sudjelovati u njegovim rezultatima.

“Komunistička partija Kine podržava koncept zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo. Ne teži modernizaciji u izolaciji, već se nada da će zajednički ostvariti modernizaciju svih zemalja kroz BRI”, rekao je Liu Jianchao, ministar međunarodnog odjela CK KPK, na svečanom otvaranju.

Liu je dodao da će KPK raditi na jačanju bilateralne i multilateralne komunikacije između političkih stranaka u regiji, aktivno održavati konzultacije kako bi se osigurao kontinuitet politike i stabilnost te međusobno uskladiti razvojne strategije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.