Kina će 2024. lansirati rekordan broj svemirskih letova

Foto: VCG

Očekuje se da će Kina ove godine lansirati dosad nezabilježen broj svemirskih letjelica, budući da nastavlja unaprjeđivati programe istraživanja svemira.

Kina je u siječnju lansirala raketu Kuaizhou-1A i najveću svjetsku raketu na čvrsto gorivo Gravity-1, izvršila spajanje teretne svemirske letjelice Tianzhou-7 sa svojom svemirskom postajom i dovršila testiranje vertikalnog povratka rakete za višekratnu upotrebu.

Kina ove godine također planira lansirati dvije teretne svemirske letjelice i dvije svemirske letjelice s ljudskom posadom na svoju svemirsku postaju.

“Prema planu za ovu godinu, Dugi marš-2F (noseće rakete) izvršit će dvije misije lansiranja s ljudskom posadom. Raketa Dugi marš-2F Y18 u dobrom je stanju na mjestu lansiranja i dovršeno je završno sklapanje rakete Y19”, rekao je Liu Feng, glavni dizajner nosećih raketa Dugi marš-2F.

Osim toga, lunarna sonda Chang’e-6 prolazi testove na mjestu za lansiranje satelita Wenchang, a sletjet će na suprotnu stranu Mjeseca u prvoj polovici godine kako bi izvršila prvo svjetsko prikupljanje uzoraka iz tog područja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.