Kina pozvala na veće napore u unaprjeđenju suradnje jug-jug

Foto: VCG

Poseban predstavnik kineskog predsjednika Xi Jinpinga Liu Guozhong sudjelovao je na 3. Samitu juga koji je održan u nedjelju u ugandskoj prijestolnici Kampali i održao govor, pozivajući na unapređenje suradnje jug-jug i reformu globalnog sustava upravljanja.

Ove godine obilježava se 60. obljetnica osnutka Grupe 77, a tijekom proteklih šest desetljeća, Globalni jug slijedio je ispravan put jednakosti, uzajamnog povjerenja, uzajamne koristi, solidarnosti i uzajamne pomoći, rekao je Liu, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i potpredsjednik Državnog vijeća.

Neovisnost je definirajuća politička značajka Globalnog juga, traženje snage kroz jedinstvo je njegova slavna tradicija, razvoj i revitalizacija su mu povijesna misija, a pravednost i pravda zajednički prijedlozi, napomenuo je Liu.

Kao zemlja u razvoju i članica Globalnog juga, Kina je uvijek dijelila sudbinu s drugim zemljama u razvoju i nastavit će postavljati suradnju jug-jug kao prioritet u svojoj vanjskoj suradnji i doprinositi zajedničkom razvoju zemalja u razvoju na Globalnom jugu, zaključio je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.