Predsjednik Opće skupštine UN-a: Kina igra ključnu ulogu u globalnom miru i razvoju

Foto: VCG

Dennis Francis, predsjednik 78. zasjedanja Opće skupštine UN-a, koji boravi u posjetu Kini od 27. do 31. siječnja na poziv kineskog ministara vanjskih poslova Wang Yija, također člana Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, pohvalio je Ulogu Kine u održavanju multilateralizma i promicanju mira i održivog razvoja.

“Kao mnoge države članice na globalnom jugu, Kina shvaća važnost multilateralnog okruženja kao što je UN za poticanje globalne suradnje i razumijevanja među narodima”, rekao je predsjednik Opće skupštine UN-a u nedavnom intervjuu za Novinsku agenciju Xinhua.

“Važno je da su prioriteti Kine usko usklađeni s prioritetima mog predsjedanja Općom skupštinom Ujedinjenih naroda, naime dijelimo imperativ promicanja mira, prosperiteta, napretka i održivosti za sve”, dodao je.

Hvaleći Kinu zbog “čvrste potpore međunarodnom sustavu s UN-om u središtu”, Francis je također potvrdio svoju predanost poštivanju Rezolucije 2758 Opće skupštine UN-a, ključnog dokumenta koji pojašnjava kinesku zastupljenost u Ujedinjenim narodima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.