Olimpijski muzej u Pekingu ponovno je otvoren za javnost nakon obnove

Foto: VCG

Nakon što je bio zatvoren zbog obnove koja je trajala više od dvije godine, Olimpijski muzej u Pekingu (BOM) ponovno je otvoren za javnost u subotu kako bi obilježili drugu godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.

Smješten južno od Nacionalnog stadiona poznatog kao “Ptičje gnijezdo”, BOM, osnovan 2009., sada pokriva ukupnu površinu od 26.000 četvornih metara. Kroz više od tisuću izložaka, muzej demonstrira ostavštinu Pekinga kao dualni Olimpijski grad.

Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), izrazio je najbolje želje kineskom narodu za nadolazeći Blagdan proljeća i putem videoveze istaknuo: “Svi Kinezi mogu biti jako ponosni na činjenicu da je Peking postao prvi grad u svijetu koji je bio domaćin i ljetnog i zimskog izdanja Olimpijskih igara, ispisali se veliku olimpijsku povijest.”

“Novi i poboljšani Olimpijski muzej u Pekingu sjajan je primjer živog nasljeđa i nastavit će nadahnjivati svakog posjetitelja bezvremenskim olimpijskim vrijednostima”, rekao je Bach.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.