Kinesko gospodarstvo započelo godinu snažnim oporavkom, ulijevajući povjerenje diljem svijeta

Tijekom proteklih praznika za Blagdan proljeća popularna turistička mjesta u Kini bila su užurbana, a kina su bila krcata, što je dovelo do podataka o potrošnji koji su premašili podatke zabilježene u istom razdoblju 2019. godine.

Prema anketi koju su proveli CGTN i kinesko Sveučilište Renmin preko  Instituta međunarodne komunikacije za novo doba za globalne ispitanike, preko 90 % (93,1 %) ispitanika pohvalilo je gospodarsku snagu i potencijal Kine. Vjeruju da će kineska snažna ekonomska otpornost i znatna snaga nedvojbeno povećati povjerenje i vitalnost u globalnom gospodarstvu, koje se sporo oporavlja.

“Obaranje rekorda” postalo je norma za kinesko gospodarstvo tijekom praznika za Blagdan proljeća. Broj dolazaka domaćih turista dosegnuo je 474 milijuna, što je povećanje od 34,3 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupna potrošnja iznosila 632,7 milijardi juana, što je povećanje od 7,7 % u odnosu na prethodnu godinu. Mnogi su pokazatelji nadmašili pokazatelje iz istog razdoblja 2019. Nadalje, s uvođenjem bezviznog režima za nekoliko zemalja, popularnost putovanja u inozemstvo omogućila je svijetu da sudjeluje u potrošačkim blagodatima Blagdana proljeća.

Prema anketi, 80,3 % ispitanika u svijetu pohvalilo je snažne gospodarske temelje Kine. Uvjereni su u sposobnost Kine za izdržavanje rizika i vjeruju da će to donijeti više koristi svijetu. Nadalje, 85,2 % globalnih ispitanika vjeruje da će kinesko gospodarstvo zadržati zamah dugoročnog pozitivnog i stabilnog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.