Zamjenik SNK -a: za dvije godine EV će prelaziti preko 1000 km s jednim punjenjem

Foto: VCG

Električna vozila (EV) vozit će preko 1000 kilometara s jednim punjenjem u roku od jedne do dvije godine, rekao je Chen Jun, zastupnik u 14. Svekineskom narodnom kongresu (SNK) i akademik Kineske akademije znanosti, na Zastupničkom hodniku u Velikoj dvorani naroda u Pekingu u petak.

Chen, također potpredsjednik Sveučilišta Nankai, podijelio je s novinarima da je njegov tim razvio solid-state baterije s gustoćom energije od oko 400 watt-sati po kilogramu, što je 30 posto više od najnaprednijih 300 watt-sati po kilogramu litij-ionskih baterija koje su trenutno dostupne na tržištu.

Zamjenik je rekao da njegov tim ima za cilj probiti istraživanje i razvoj (R&D) solid-state baterija s gustoćom energije od 600 watt-sati po kilogramu u idućih jednu do dvije godine, što će omogućiti električnim vozilima da rade više od 1.000 kilometara s jednim punjenjem.

Zamjenik je također rekao da su sigurne baterije visokih performansi od ključne važnosti za industriju električnih vozila i za pohranu energije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.