Kineski premijer pozvao na bližu suradnju s MMF-om

Foto: VCG

Kineski premijer Li Qiang sastao se u ponedjeljak u Pekingu s Kristalinom Georgievom, direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a) i pozvao na bližu suradnju s MMF-om.

Li je rekao da je Kina postavila cilj od oko 5 % rasta BDP-a ove godine, što je pozitivna vijest za globalno gospodarstvo. Od početka ove godine kinesko se gospodarstvo postojano oporavlja i kreće nabolje te je ostvarilo dobar početak i postavilo čvrste temelje za ispunjavanje ciljeva gospodarskog i društvenog razvoja ove godine, dodao je.

Dodao je da Kina ima samopouzdanja i sposobnosti za nastavak održivog i zdravog razvoja gospodarstva te će nepokolebljivo težiti otvaranju na visokoj razini i bolje promicati uzajamnu korist i rezultate u korist svih strana.

Napominjući da su Kina i MMF održali dobar odnos suradnje, Li je rekao kako Kina podržava MMF u nastavku igranja važne uloge u globalnom upravljanju i spremna je dodatno produbiti suradnju s MMF-om, nastaviti poboljšavati sustav globalnog upravljanja dugom i pridonijeti svjetskom gospodarskom oporavku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.