Održan simpozij povodom obilježavanja 65. obljetnice demokratskih reformi u Xizangu

U Pekingu je u četvrtak održan simpozij povodom obilježavanja 65. godišnjice demokratskih reformi koja su okončale feudalno kmetstvo u Autonomnoj regiji Xizang na jugozapadu Kine.

Na simpoziju, koji se usredotočio na praksu kineske modernizacije u Xizangu, sudjelovali su znanstvenici i stručnjaci iz Kine i inozemstva, putem interneta ili fizički.

Wang Yanwen, zamjenik glavnog tajnika Kineskog društva za studije ljudskih prava, pozdravio je ogroman napredak u zaštiti ljudskih prava u Xizangu od demokratskih reformi, ističući da je to pokazalo političku snagu vodstva Komunističke partije Kine, kao i snage sustava socijalizma s kineskim obilježjima.

Chen Zongrong, partijski dužnosnik Kineskog tibetološkog istraživačkog centra, rekao je da su demokratske reforme koja su okončale feudalno kmetstvo u Xizangu veliki povijesni događaj u napretku ljudskih prava i društvenom razvoju u regiji. Dužnosnik je rekao da je to značajan događaj za napredak ljudske civilizacije i napredak u globalnim ljudskim pravima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.