Osvrti gostiju sa crvenog tepiha Međunarodnog filmskog festivala u Pekingu

Zvijezde, poznavatelji filmske industrije i brojni filmaši iz svijeta okupili su se na crvenom tepihu ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Pekingu, gdje su imali priliku razmijeniti svoja iskustva i razmišljanja tijekom ceremonije otvaranja godišnjeg događaja. Upustili su se u žestoke rasprave, ispitujući utjecaj filmova na društveni napredak, dok su također secirali evoluirajući krajolik filmskog izražavanja, osobito u smislu realizma i porasta sadržaja kratke forme.

Na pitanje o njihovoj prisutnosti na festivalu, ugledne osobe poput Camerona Baileya, glavnog izvršnog direktora Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, i Ilde Santiago, direktorice Međunarodnog filmskog festivala u Rio de Janeiru, izrazile su svoje divljenje kineskoj filmskoj industriji i živu kulturnu razmjenu olakšanu takvim događajima.

Osvrćući se na ključnu ulogu filmova u poticanju društvenog napretka, redatelj Chen Zhuo istaknuo je njihovu sposobnost da dotaknu srca i oblikuju društvene vrijednosti. To je mišljenje ponovio i cijenjeni glumac Jiang Wu, koji je zasluge za rast industrije pripisao i povoljnom okruženju i strastvenoj predanosti filmaša.

Privlačnost realizma u filmovima bila je središnja tema, a glumica Xu Fan i glumac Wang Jingchun zagovarali su njegovu autentičnost, za koju su vjerovali da ima dubok odjek u publici. Tvrdili su da realistični prikazi hvataju bit svakodnevnog života, stvarajući dobru vezu između gledatelja i producenata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.