Dužnosnik: Kina zabilježila pad međuregionalne potražnje za medicinskim uslugama

Foto: VCG

Kina je zabilježila značajan pad međuregionalne potražnje za medicinskim uslugama, nakon što je preuredila sustav javnih bolnica kako bi postigla visokokvalitetni razvoj, rekao je dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

Dužnosnik povjerenstva Zhu Hongbiao rekao je na tiskovnoj konferenciji u utorak da Kina razvija nov sustav visokokvalitetnog razvoja javnih bolnica te je uspostavila nacionalne medicinske centre 13 kategorija i preko 230 regionalnih medicinskih centara.

Zhu je rekao da su ovi projekti znatno smanjili broj ljudi koji traže liječenje izvan svoje pokrajine ili regije. Napomenuo je da su uloženi napori kako bi se građanima pružile integrirane i kontinuirane medicinske i zdravstvene usluge, uključujući prevenciju i liječenje bolesti, rehabilitaciju i promicanje zdravlja.

Pokrenute su inicijative za poboljšanje kvalitete medicinskih usluga i promicanje mjera prilagođenih pacijentima kao što su zakazivanje termina, multidisciplinarna dijagnoza i liječenje, dnevna kirurgija i uzajamno priznavanje rezultata pregleda i testova između medicinskih ustanova, rekao je Zhu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.