Kinesko ministarstvo: Američka zabrana izvoza čipova za Huawei oblik je ekonomske prisile

Foto: VCG

Kinesko ministarstvo trgovine u srijedu je optužilo Sjedinjene Američke Države za “ekonomsku prisilu” zbog opoziva izvoznih dozvola koje su tvrtkama dopuštale isporuku čipova kineskom tehnološkom divu Huaweiju.

Sjedinjene Američke Države generaliziraju koncept nacionalne sigurnosti, politiziraju gospodarska pitanja i zloupotrebljavaju mjere kontrole izvoza, neprestano namećući nerazumne sankcije i mjere suzbijanja protiv određenog kineskog poduzeća, rekao je glasnogovornik ministarstva u odgovoru na upit medija o objavljenom otkazivanju.

Glasnogovornik je istaknuo da američka ograničenja izvoza čisto civilnih potrošačkih čipova u Kinu i provedba prekida opskrbe određenoj kineskoj tvrtki predstavljaju jasan slučaj ekonomske prisile.

Ovaj pristup nije samo u suprotnosti s pravilima Svjetske trgovinske organizacije, već i ozbiljno šteti interesima američkih tvrtki, rekao je glasnogovornik.

Glasnogovornik je dodao da će Kina poduzeti sve potrebne mjere kako bi odlučno zaštitila legitimna prava i interese kineskih poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.