Kineski vicepremijer naglasio znanstvenu tehnologiju, industrijske inovacije i nove kvalitetne proizvodne snage

Foto: VCG

Kineski vicepremijer Ding Xuexiang naglasio je napore za jačanje znanstveno-tehnoloških i industrijskih inovacija te aktivno poticanje i razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga kako bi se napravili novi pomaci u potrazi za potpunom revitalizacijom sjeveroistočne Kine.

Ding, također član Stalnog odbora Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, to je rekao tijekom istraživačke turneje od utorka do četvrtka u Dalianu i Shenyangu u sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Liaoning. Također je predsjedavao simpozija u Shenyangu.

U Dalianu, Ding je rekao da treba promicati suradničku inovaciju okupljanjem poduzeća, akademske zajednice i istraživačkih instituta, uz jačanje vodeće uloge poduzeća u znanstveno-tehnološkim inovacijama.

U Shenyangu, Ding je pozvao na nastavak napora u razvoju naprednog proizvodnog sektora i postizanje napretka u vrhunskom, inteligentnom i zelenom razvoju.

Na simpoziju je Ding pozvao na poticanje industrijskih inovacija predvođenih znanstveno-tehnološkim inovacijama i više napora u ubrzavanju razvoja novih kvalitetnih proizvodnih snaga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.