Kinesko veleposlanstvo izrazilo protivljenje američkom korištenju pitanje ilegalne imigracije za blaćenje Kine

Foto: VCG

Kina se čvrsto protivi američkom korištenju pitanja ilegalne imigracije kao izgovora za blaćenje Kine, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog veleposlanstva u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izjavu je uputio nakon što su neki američki mediji i političari zaoštrili takozvano pitanje kineskih imigranata koji su ilegalno ušli u Sjedinjene Američke Države i okrivili Kinu za nedjelovanje u suzbijanju tog trenda.

Glasnogovornik je rekao da je kinesko stajalište o pitanju ilegalne imigracije dosljedno i jasno. Kineska vlada se čvrsto protivi svim oblicima ilegalne imigracije.

Proteklih su godina kineski odjeli za provođenje zakona žestoko suzbili zločine koji štete miru državne granice i održavaju visok pritisak na sve vrste krijumčarskih organizacija i prijestupnika, rekao je glasnogovornik, dodajući da je povezani rad polučio dobre rezultate.

Iako je Kina otvorena za suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u repatrijaciji ilegalnih imigranata, Sjedinjene Američke Države moraju pokazati iskrenost, obratiti pozornost na zabrinutosti Kine i stvoriti odgovarajuću atmosferu za suradnju, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.