Kineski predsjednik Xi Jinping održao je 16. svibnja ujutro u Velikoj dvorani naroda u Pekingu razgovore u velikoj grupi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je u državnom posjetu Kini.

Xi je ponovno izrazio toplu dobrodošlicu Putinu provodom državnog posjeta Kini. Istaknuo je kako je ovo prvi inozemni posjet predsjednika Putina nakon što je započeo novi predsjednički mandat. Ovo u potpunosti pokazuje veliku važnost koju predsjednik Putin osobno i ruska vlada pridaju razvoju kinesko-ruskih odnosa. Kina to jako cijeni.

Xi je rekao da se ove godine obilježava 75. obljetnica kinesko-ruskih diplomatskih odnosa. Ovo je važna prekretnica u povijesti kinesko-ruskih odnosa. Tijekom proteklih 75 godina, Kina i Rusija zajedno su pronašle novi put za međusobno odnošenje s poštovanjem i ostvarenje prijateljstva i obostrano korisne suradnje među velikim susjednim zemljama.

Zahvaljujući usklađenim naporima obje zemlje, kinesko-ruski odnosi stabilno napreduju, ostvarujući poboljšanje u sveobuhvatnoj strateškoj koordinaciji i daljnju suradnju u gospodarstvu i trgovini, ulaganjima, energetici, međuljudskim razmjenama, na podnacionalnoj razini i u drugim područjima. To je pozitivno pridonijelo održavanju globalne strateške stabilnosti i promicanju veće demokratičnosti u međunarodnim odnosima, dodao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.