Kina i Tadžikistan unaprijedit će pragmatičnu suradnju

Kina i Tadžikistan trebali bi u potpunosti iskoristiti komplementarne prednosti i unaprijediti pragmatičnu suradnju, rekao je kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi u nedjelju na sastanku s tadžikistanskim ministrom vanjskih poslova Sirodžidinom Muhridinom u Dušanbeu, glavnom gradu Tadžikistana.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da je Kina voljna pomoći Tadžikistanu u ubrzanju procesa industrijalizacije i podizanje razine društvenog i gospodarskog razvoja.

Kina će surađivati s Tadžikistanom na daljnjem povećanju obujma trgovine, promicanju suradnje u rudarskim resursima i proširenju suradnje u područjima u nastajanju kao što su nova energija i zelena tranzicija, rekao je Wang Muhridinu.

Kina potiče tvrtke koje financira Kina na ulaganje u Tadžikistan i nada se da će tadžikistanska vlada omogućiti povoljno poslovno okruženje za kineska poduzeća, rekao je.

Obje zemlje trebale bi nastaviti čvrsto podržavati jedna drugu u međunarodnim poslovima, zajednički braniti strateške interese dviju zemalja i štititi međunarodnu pravdu, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.