Kineski vicepremijer prisustvovao svečanosti potpisivanja Kunminškog fonda za biološku raznolikost

Kineski vicepremijer Ding Xuexiang u utorak je u Pekingu prisustvovao svečanosti potpisivanja Kunminškog fonda za biološku raznolikost.

Ding, također član Stalnog odbora Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da je pod vodstvom Xi Jinpingove misli o ekološkoj civilizaciji Kina čvrsto predana putu visokokvalitetnog razvoja koji daje prioritet ekologiji, okolišu i niskoj razini ispuštanja ugljičnog dioksida te je postigla izvanredne rezultate u očuvanju bioraznolikosti.

Kao predsjedavajuća 15. sastanka Konferencije stranaka UN-ove konvencije o biološkoj raznolikosti (COP15), Kina je predvodila uspješnu uspostavu Okvira globalne biološke raznolikosti Kunming-Montreal i bila prva zemlja koja je financirala uspostavu Kunminškog fonda za biološku raznolikost, dodao je Ding.

Pozvao je relevantne strane da iskoriste pokretanje Kunminškog fonda za biološku raznolikost kao priliku za suradnju na jačanju zaštite biološke raznolikosti i izgradnji zajednice za sav život na zemlji.

Zamjenik premijera rekao je da Kina poziva relevantne zemlje, institucije i organizacije da financiraju Kunminški fond za bioraznolikost i podrže ostvarenje ciljeva Globalnog okvira za bioraznolikost Kunming-Montreal.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.