Ministri obrane Kine i SAD-a sastali se radi razgovora o pitanjima Tajvana i Južnog kineskog mora

Foto: VCG

Kineski ministar obrane Dong Jun i američki ministar obrane Lloyd Austin razmijenili su mišljenja o kinesko-američkim vezama i vojnim odnosima, pitanjima Tajvana i Južnog kineskog mora, ukrajinskoj krizi i palestinsko-izraelskom sukobu.

Dong i Austin održali su razgovore u petak u Singapuru na marginama dijaloga Shangri-La, godišnjeg azijskog obrambenog i sigurnosnog foruma, što je bio prvi osobni sastanak između ministara obrane Kine i SAD-a od studenog 2022.

“Održali su pozitivnu, pragmatičnu i konstruktivnu stratešku komunikaciju”, rekao je Wu Qian, glasnogovornik kineskog Ministarstva nacionalne obrane, na tiskovnoj konferenciji o sastanku ministara obrane Kine i SAD-a.

Tijekom razgovora s Austinom, Dong je istaknuo kako se odnos između dviju vojski stabilizirao, što je teško stečeno postignuće i zaslužuje njegovanje, rekao je glasnogovornik.

Svrha je komunikacije između dviju vojski poboljšati razumijevanje, ukloniti nesporazume, akumulirati međusobno povjerenje i stabilizirati odnos, rekao je Dong.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.