Osječka gimnazija Gaudeamus ima nove vlasnike i uvodi školovanje iz programiranja, robotike i umjetne inteligencije

Kraj ove školske godine, Gimnazija Gaudeamus, prva privatna gimnazija na istoku Hrvatske obilježit će sjajnim vijestima i novom vlasničkom strukturom! Poznata hrvatska nagrađivana softverska tvrtka Gauss od danas je i službeno vlasnik osječke srednje škole koja će ovim zaokretom zasigurno stvoriti bolju budućnost i ostvariti novo, drugačije poglavlje u obrazovanju koje teži izvrsnosti i inovativnosti.

Gimnazijalci će tako već od jeseni, uz prirodne i društvene znanosti, svojim učenicima dati priliku upoznavanja i stjecanja praktičnih iskustava kroz najnovije tehnologije poput dizajna, programiranja, robotike, digitalizacije, blockhaina, umjetne inteligencije te virtualne i proširene stvarnosti. Zahvaljujući Gaussu, poznatoj hrvatskoj specijaliziranoj tvrtki koja omogućuje svojim klijentima implementaciju suvremenih i naprednih tehnologija, učenici će imati priliku učiti od najboljih i primjenjivati stečene vještine na zajedničkim projektima uz podršku istaknutih tvrtki i fakulteta. S vodećim stručnjacima kao predavačima i mentorima, novi pristup školovanju neće biti usmjeren samo na pripremu učenika za državnu maturu, već i na njihovo opremanje znanjima i vještinama potrebnim za buduće životne izazove.

Povećanjem opsega digitalizacije i digitalne transformacije gospodarstva, povećale su se i uloge i djelokrug IT stručnjaka kako u Hrvatskoj tako u Europskoj uniji pa i šire stoga je ovaj potez sjajan odgovor na sve upite i zahtjeve tržišta koja će se događati u nadolazećim godinama. “Budućnost obrazovanja stigla je u Osijek i iznimna nam je čast da naša tvrtka postaje vlasnik privatne srednje škole Gimnazija Gaudeamus. Gauss danas pruža tvrtkama svih veličina i djelatnosti sve potrebne alate kako bi postigli i održali konkurentsku prednost dinamičnom digitalnom okruženju današnjice, a upravo to želimo priuštiti i budućim generacijama – inovacije i izvrsnosti! Osim lepeze novih znanja o novim tehnologijama, veliku pažnju ćemo posvetiti kulturi i sportu, omogućujući učenicima da kroz suradnju s kulturnim ustanovama i uključivanje u sportske aktivnosti razvijaju sveobuhvatne vještine. Želimo zajedno izgraditi bolju budućnost za našu djecu i pozivamo sve da nam se pridruže u ovoj uzbudljivoj avanturi te postanu dio nove ere obrazovanja u Osijeku i Hrvatskoj.”, objasnili su ideju direktori Gaussa Ivan Lozančić i Dragan Ibriks Golub.

Više informacija o novim programima i inicijativama pripremaju u nadolazećim mjesecima. Kao tvrtki kojoj je cilj privući vrhunske stručnjake, izgraditi dugoročna partnerstva surađujući s entuzijastičnim klijentima, implementirati naprednu user-friendly tehnologiju te postići kontinuirani rast širenjem na nova tržišta, školovanje novih naraštaja sjajan je korak kako za tržište rada tako i za sami Gauss koji danas broji više od 60 zaposlenika i ovime otvara vrata nekim novim mladim nadama.

Pripremila: Tara Lukić

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.