Konstituirano novo županijsko povjerenstvo Hrvatske liječničke komore

Nakon nedavno provedenih izbora u Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK), konstituirano je novo Povjerenstvo HLK-a Osječko-baranjske županije.

Predsjednica Povjerenstva u mandatu 2024.-2029. je Tea Mirošević Zubonja, dr. med., zamjenica je doc. prim. dr. sc. Svetlana Tomić, dr. med., a članovi su doc. dr. sc. Tajana Turk, dr. med., doc. dr. sc. Marija Perić, dr. med., mr. sc. Goran Samardžija, dr. med., Silvija Lešnjaković, dr. med. i Emanuela Ivković, dr. med.

Zadaća Povjerenstva je sudjelovanje u planiranju županijske zdravstvene politike, organiziranje stručnog usavršavanja, razmatranje primjedbi i prijedloga članova, kao i donošenje stava o opravdanosti osnivanja, proširenja ili promjene djelatnosti pružatelja zdravstvenih usluga u mreži javnog zdravstva.

Dr. Tea Mirošević Zubonja je najavila da će, u skladu sa programom predsjednika HLK-a doc. dr. sc. Krešimira Luetića, prioritetni ciljevi rada biti donošenje Zakona o radno–pravnom statusu liječnika, obvezujući vremensko-kadrovski normativi, osnaživanje primarne zdravstvene zaštite te reforma specijalističkog usavršavanja.

Hrvatska liječnička komora će nastaviti izdvajati značajna sredstva za edukaciju i stipendiranje usavršavanja liječnika.

Županijsko povjerenstvo HLK-a Osječko-baranjske županije u svom djelovanju zagovara suradnju sa svim stručnim udrugama i organizacijama liječnika koje djeluju na području naše županije, kao i s predstavnicima lokalne samouprave te visokoobrazovnim ustanovama, Medicinskim fakultetom i Fakultetom dentalne medicine i zdravstva Sveučilišta u Osijeku, kako bi zajedno ostvarili naš primarni cilj, a to je bolje i kvalitetnije zdravstvo, na korist pacijenata te svih zaposlenika u sustavu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.