Ovoga prosinca pripremili smo zabavne i edukativne radionice u ZOO vrtu koje su namijenjene djeci vrtićkog uzrasta odnosno nižih razreda osnovne škole. Odvijat će se svakodnevno, od 03. do 24. prosinca u vremenu od 10:00 do 18:00 sati u prostoru edukacijskog centra i na otvorenome, na području cijelog ZOO-a, poručuju iz Unikoma.

Svakog dana, najavljuju, djeci će se nuditi najrazličitije radionice, ovisno o njihovom broju i uzrastu. U prostoru edukacijskog centra djeca će moći izrađivati čestitke, božićne ukrase (zvjezdice, kuglice….) i s njima ukrašavati jelku koji će se nalaziti u učionici.
Također, moći će pisati pisma Djedu Božićnjak i odlagati ih u poseban crveni poštanski sandučić. Manjoj djeci koja još ne znaju pisati ponudit će bojanke.

Djeca će moći izrađivati i bookmarke s prepoznatljivim motivima Božića i ZOO vrta, plastificirati ih i nositi kućama. Moći će izrađivati i božićne papirnate krune koje će nositi na glavama. Starijoj djeci ponudit će edukativne interaktivne prezentacije o životinjama kroz koje će moći saznati kako žive zimi, kakva im je prehrana, što je hibernacija i slično.
Mališani će moći izrađivati i hranilice za ptice stanarice te igračke od prirodnih materijala.

S obzirom da je vrijeme Božića, izrađivat će se i blagdanski darovi za životinje. Izravan kontakt s kornjačom, zmijom, gušterom ili vjevericom biti će zabavno i nesvakidašnje iskustvo. U edukacijskoj dvorani djeca će moći igrati društvene igre i okrijepiti se se uz topli čaj s medom koji će si sami spravljati.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.