Bivši slovenski predsjednik Danilo Turk podržava kineski smjer za rješavanje nesuglasice u tzv. trgovinskom ratu sa SAD-om

Bivši predsjednik Danilo Turk, koji se trenutno nalazi u Pekingu radi sudjelovanja na Međunarodnom Forumu Congdu, je danas dao ekskluzivni intervju Kineskoj medijskoj grupi.

Razgovor počinje od aktualnih gorućih tema koja ne utječe samo na Kinu, već i na cijeli svijet, odnosno trgovinskog rata između Kine i SAD-a i sadašnje situacije u Hong Kongu. Prema riječima predsjednika Turka, sve zemlje u svijetu imaju probleme s ponašanjem sadašnje američke administracije. Od američke odluke da uvedu nove carine za Brazil i Argentinu, do uplitanja u kineske unutrašnje poslove poput pitanja u Hong Kongu, ponašanje, odnosno politika američkog predsjednika i vlade stvara utisak o nepovjerenju i nestabilnosti u globalnom smislu. Kina je tu najviše pogođena jer su SAD započele tzv. trgovinski rat.

“Vidim da je Hong Kong bogat grad, ima i veliki potencijal i već 20 godina se razvija prema politici jedna zemlja dva sustava, nakon povratka u Kini. Iako mi u Europi ne znamo jasno što se ovdje dešava, snažno podržavam smjer Kine i bit ću sretan kad vidim da su dvije strane ipak postigle dogovor,” rekao je Turk.

Više pročitajte na poveznici: CRI

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.